Castravetele

shutterstock_277260890Beneficii asupra sanatatii

Hidrateaza pielea redandu-i stralucirea
Castravetele asigura sanatatea tesuturilor muschilor, a tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a oaselor. Datorita continutul sau foarte mare de apa, este recomandat in tratamentele de infrumusetare, oferind pielii o hidratare naturala.


Este un aliat de nadejde in tratamentele de infrumusetare
Mastile naturale cu castravete sunt recunoscute si apreciate. Ele curata foarte bine tenul, il purifica si inlatura cearcanele de sub ochi. Este folosit, de asemenea, pentru tratamentele impotriva arsurilor provocate de soare. Doua componente din castravete – acidul ascorbic si acidul cafeic – previn retinerea de apa in organism, ceea ce explica folosirea castravetelui pentru ochii umflati, arsuri sau dermatite.

Ajuta corpul sa absoarba apa si fibrele
Folosit in salata, ajuta organismul sa retina mai bine fibrele, dar si apa. Pe langa aceasta, se mai preiau vitamina C, silica, potasiu si magneziu.

Reduce tensiunea arteriala
Potrivit unui studiu efectuat in cadrul DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), persoanelor care au participat la experiment si care au consumat alimente bogate in potasiu, magneziu si fibre, combinate cu alimente cu un continut caloric redus, le-a scazut tensiunea.

Selectarea si pastrarea:
Pentru ca sunt foarte sensibili la caldura, alege doar castraveti care sunt tinuti in caserole la frigider atunci cand mergi la cumparaturi. Trebuie sa fie tari, rotunzi la capete si sa aiba culoarea verde inchis. Evita sa cumperi castraveti galbeni si de dimensiuni mai mari. Castravetii mai mici au mai putine seminte decat cei mari.

Castravetii pot fi pastrati in frigider mai multe zile. Daca nu folosesti tot castravetele in timpul unei mese, il poti impacheta in plastic sau in folie de aluminiu. Pentru a te bucura de toate proprietatile sale, ideal ar fi sa consumi castravetele intr-o zi – doua. Nu lasa castravetii la temperatura camerei mult timp deoarece se ofilesc si devin moi.

Sursa: www.topsanatate.ro