Ce sa mananci pentru a stimula metabolismul si arderea grasimilor

18 aprilie 2024 09:40:11 EEST

Ce sa mananci pentru a stimula metabolismul si arderea grasimilor

Pentru a pierde in greutate, cheia este sa consumi mai putine calorii decat arzi. Cu toate acestea, unele alimente pot ajuta la optimizarea funcționării organismului și, prin urmare, a energiei și metabolismului dumneavoastră:

10 alimente care stimulează metabolismul și ard grăsimile:

1. Apa

Apa reprezintă două treimi din greutatea corporală a unei persoane. Cu toate acestea, puțini cred că apa este un nutrient esențial. Apa este necesară pentru menținerea funcțiilor fiziologice normale, inclusiv respirația, circulația și excreția. Neconsumarea suficientă a apei duce la deshidratare, care poate încetini metabolismul. O regulă generală este să bei apă pe tot parcursul zilei, înainte de a simți sete. (Setea semnalează debutul deshidratării precoce.)

2. Ceai verde

Studiile arată că un ceai verde poate ajuta la creșterea metabolismului și la accelerarea oxidării grăsimilor. Există și alte beneficii puternice pentru sănătate asociate cu consumul de pahar, inclusiv protecția împotriva bolilor de inimă, cancerului și accidentului vascular cerebral.

3. Ciorbă

Când aveți mâncăruri precum tăițeii, alegeți varianta cu ciorbă în locul celei uscate. Datorită conținutului ridicat de lichide, supele vă umplu de obicei cu mai puține calorii.

4. Grapefruit

Proprietățile chimice unice ale acestui fructe citrice pline de vitamina C ajută la scăderea nivelului de insulină, promovând pierderea în greutate. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră despre eventualele interacțiuni adverse medicamentoase dacă luați medicamente.

5. Mere și pere

Data viitoare când trebuie să-ți satisfaci pofta de zahăr, găsește-ți această gustare cu conținut scăzut de calorii și bogat în fibre. Te vei simți sătul mai mult timp și vei mânca mai puțin.

6. Broccoli

Pe lângă faptul că furnizează nutrienți cum ar fi vitaminele A și C, calciu și acid folic, acest superaliment vă stimulează și metabolismul, în timp ce fitochimicele care luptă împotriva cancerului vă întăresc sistemul imunitar.

7. Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi

Iaurtul natural conține culturi probiotice care sunt esențiale pentru un tract digestiv sănătos.

8. Carne slabă

Poți alege carnea să o mănânci, dar bucăți slabe – fripturi de muschi, curcan și pui – care sunt bogate în fier, mineralul responsabil de producerea hemoglobinei, purtătorul de oxigen în organism. Carnea slabă stimulează metabolismul și nivelul de energie, în timp ce arde mai multe calorii decât digestia altor alimente.

9. Ovăz

O sursă bună de fibre solubile în grăsimi, care luptă împotriva colesterolului, acest favorit sănătos pentru inimă ocupă locul înalt pe lista carbohidraților buni care vă mențin sătul și vă oferă energie pentru antrenamente.

10. Ardei iute și condimente

Consumul de ardei iute sau orice fel de mâncare condimentată vă poate crește metabolismul, în timp ce vă reduce pofta de mâncare. Capsaicina, compusul antioxidant care se găsește în ardei iute, crește temporar temperatura corpului, ceea ce îți pompează metabolismul și arde mai multe calorii. Adăugarea unui strop de boia de ardei, cum ar fi în mâncărurile picante malaeze și indiene, este o modalitate simplă și gustoasă de a vă stimula metabolismul.