Protocol Forte pentru Candidoza
Ce este Candidoza?
Candidoza, cunoscuta si sub denumirea de infectie cu Candida, este o afectiune cauzata de cresterea excesiva a unui tip de ciuperca numita Candida. Candida este o ciuperca care se gaseste în mod obisnuit în corpul uman, în special în gura, intestinul gros si zona genitala. Cu toate acestea, în anumite conditii, Candida poate creste necontrolat si poate provoca infectii.
Exista diferite specii de Candida, dar cea mai frecventa cauza a candidozei este Candida albicans. Infectiile cu Candida pot afecta diferite parti ale corpului, incluzând cavitatea bucala (candidoza orala sau afta bucala), organele genitale (candidoza vaginala sau vaginita cu drojdie) si pielea (candidoza cutanata).
Candidoza poate aparea atunci când sistemul imunitar este slabit, ca urmare a unei boli, a unui tratament cu antibiotice, a diabetului zaharat, a sarcinii, a utilizarii prelungite a corticosteroizilor sau a altor factori care perturba echilibrul natural al florei bacteriene si fungice din organism.
Simptomele candidozei pot varia în functie de localizarea infectiei, dar pot include senzatie de arsura, mâncarime, secretie anormala, iritatie si inflamatie în zona afectata. Tratamentul candidozei implica de obicei utilizarea de medicamente antifungice, sub forma de creme, lotiuni, supozitoare sau pastile, în functie de localizarea si gravitatea infectiei.
Raspundeti cu DA sau NU la urmatoarele întrebari:
- Ati avut vreodata infectii vaginale caracterizate prin: aparitia unei scurgeri albicioase, grunjoase? Sau usturimi ori måncarimi în zona vaginala? Sau infectii urinare frecvente?
- Ati administrat vreodata antibiotice?
- Ati folosit vreodata anticonceptionale?
- Ati folosit vreodata inhalanti anti-astmatici?
- Tånjiti dupa zahar sau dulciuri?
- Tånjiti dupa påine, måncati påine zilnic?
- Simtiti nevoia sa consumati bauturi alcoolice sau sa beti bauturi alcoolice în mod regulat?
- Aveti gaze intestinale, balonari sau rågåiti?
- Va simtiti adesea obosit sau obositi usor?
- Cånd va treziti dimineata aveti pe limba depuneri albicioase?
- Aveti stari depresive caracterizate prin lipsa de pofta de lucru?
- Aveti adesea dureri de cap?
- Aveti alergii (måncarimi ale pielii, måncarimi în gåt, tuse alergica)?
- Aveti måncarimi vaginale (la femei)?
- Aveti adesea infectii vaginale (la femei)?
Daca raspundeti cu DA la 3 din întrebarile de mai sus, sansele sunt foarte mari sa aveti exces de Candida.
Ce contine Protocolul forte pentru Candidoza?
Formula Candida Forte 90 capsule - Supliment alimentar fabricat în Canada sub norma cGMP. Contine: Acid caprylic, Saccharomyces Boulardii Berberine s.a. Antifungal, actioneaza contra Candida Albicans, Glabatra, Parapsilosis, Krusei - 1 flacon
Colon Cleanser (Curatarea colonului) 100 capsule - Curata colonul, reface mucoasa intestinala si flora bacteriana. Îmbunatateste digestia si previne constipatia. Contribuie la scaderea în greutate. Bun detoxifiant pentru întregul organism - 1 flacon
Bio-Active Acidophilus 90 capsule - Sursa de probiotice, 6 tulpini, cu 6 miliarde unitati probiotice. Cu adaos de prebiotice: pectina, FOS (fructooligozaharide) si inulina. Îmbunatateste digestia, remediaza unele probleme de natura digestiva - 1 flacon
NOTA: În pretul protocolului sunt incluse produse pentru o luna (30 zile) de administrare.
NOTA: În pretul protocolului nu sunt incluse produsele recomandate suplimentar.
Cum se administreaza Protocolul forte pentru Candidoza?
- Formula Candida Forte – 3 capsule/zi. Toate 3 dimineata sau între mese de preferinta pe stomacul gol (actiune anti-fungala, antibacteriana, antivirala).
- Colon Cleanser – 2-3 capsule/zi cu o cana mare de apa de preferinta dimineata pe stomacul gol.
- Bio-Active Acidophilus – 4/zi (2-2) între mesele principale pe stomacul gol, începånd cu ziua a 14-a (Acidophilus este bacteria „prietena” cu care se înlocuieste Candida pe masura ce este eliminata).
Pentru femei în cazul în care este prezenta si Candidoza vaginala:
Spalaturi vaginale timp de 10 zile cu Ceai de Pau d’Arco: se va prepara 1 litru de ceai folosind 4 capsule de Pau d’Arco. În ultimele 10 zile, seara se va introduce adånc în vagin 1 capsula de Acidophilus. Se programeaza tratamentul în a?a fel încåt cele 10 zile de administrare vaginala sa nu se suprapuna peste ciclul menstrual. Nu se fac spalaturi vaginale cu Ceai de Pau d’Arco în perioada ciclului menstrual.
Este nevoie de regim alimentar?
Regimul alimentar este foarte important pentru eliminerea cu succes a candidozei. Cu alte cuvinte, candida trebuie “înfometată”. Prin urmare, trebuie eliminate următoarele alimente pe o perioada de 2-3 luni:
Alimente care trebuie evitate: Zahărul și produsele zaharoase, mierea, siropurile dulci, îndulcitorii artificiali (nu și Stevia), fructele proaspete sau uscate, sucurile, băuturile carbogazoase, produsele de patiserie, ciocolată, carbohidrații rafinați (orezul alb, pastele făinoase, produsele ce conțin drojdie (inclusiv påinea albă), laptele și lactatele (exceptånd untul), produsele de fermentație (berea, zeama de varză acră, braga, oțet), ciupercile proaspete, alunele, băuturile alcoolice, cafeina.
Trebuie știut că produsele semipreparate cum ar fi: sosurile, mezelurile, brånza topită, pot conține drojdii sau derivați din drojdii și zahăr. Citiți cu atenție lista de ingrediente.
Alimente care pot fi consumate fără restricții:
- Carne, pește, ouă. De preferat este carnea neacidă, cum ar fi: pui, curcan, rață, gåscă.
- Påine integrală, fasole, mazăre, linte.
- Toate vegetalele cu excepția ciupercilor proaspete și a sfeclei și cu moderație vegetalele care conțin mult amidon (morcov, cartofi, porumb).
- Ceapa și usturoiul pot fi consumate în cantități oricåt de mari, căci ele insile au efect anti-candida
- Uleiuri presate la rece, de preferință ulei de măsline sau de avocado.
Persoanele care au doar candidoză intestinală pot introduce dupa 2 luni, treptat și în porții moderate următoarele: Fructe mai puțin dulci, sos de tomate fără adaos zahăr (exclus Ketchup).
Persoanele cu candidoză sistemică (răspåndită în întregul organism) vor ține acest regim alimentar cel puțin o perioadă de 4-5 luni.
Multor persoane acest regim le poate părea foarte dur, dar cu puțină imaginație, veți constata că se pot crea rețete sănătoase și gustoase.