L-Glutamina Organika 500 mg 90 capsule , Organika

Producator: Organika
Lot/Termen:

Cod produs
OHP-077

Disponibilitate: Stoc terminat

Pret cu TVA:
66,00 RON


Livrare 24-48 de ore 16 lei
TRANSPORT GRATUIT PESTE 300 lei
Poti returna produsele in 30 zile

INFORMATII SI COMENZI TELEFONICE
ZILNIC INTRE ORELE 09:00 - 20:00

0749.450.128

Informatii si Comenzi Telefonice
0749.450.128 sau 0771.456.638
Prezentare produs

 

L-Glutamina 500 mg 90 capsule
Fabricat de Organika sub ISO 9001 si QCM

 

Descriere L-Glutamina 500 mg 90 capsule:

Pentru ca un aminoacid sa fie bio compatibil trebuie sa fie produs sub forma libera in care caz trebuie sa aiba litera "L" in fata; de exemplu L-Glutamina nu doar Glutamina. Sub forma legata (ne-libera) este practic inutil deoarece nu se absoarbe.

Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism, cea mai mare parte a lui fiind stocata in muschi, dar se gaseste si in creier, plamani, sange si ficat. Este un aminoacid neesential, pentru ca poate fi produs in organism din alt aminoacid, acidul glutamic, insa poate fi considerat un aminoacid conditional esential, pentru ca in perioadele de stres (cum este si antrenamentul intens), organismul nu poate face fata numai prin sinteza proprie. Celulele intestinului subtire, celulele renale si cele ale sistemului imunitar sunt mari consumatoare de glutamina, pe care o folosesc ca substrat energetic.

In sport, suplimentele cu glutamina sunt recomandate deoarece s-a constatat ca aceasta substanta previne catabolizarea masei musculare, amplifica sinteza proteica, mareste depozitele de glicogen, ajuta la refacerea dupa efort si stimuleaza functia sistemului imunitar. In conditii de stres metabolic se constata o scadere a nivelului de glutamina plasmatica. In timpul antrenamentelor intense, muschii elibereaza glutamina in fluxul de sange, producandu-se o depletie a rezervelor de glutamina cu pana la 35%. In aceasta situatie muschii scheletici intra in stare catabolica, ceea ce inseamna ca proteinele musculare vor fi degradate (o explicatie secundara a acestui proces este nevoia de a oferi glutamina celorlalte celule ale organismului).

Un studiu realizat la Institutul National de Medicina Sportiva, Bucuresti, si prezentat in cadrul Conferintei Nationale de Medicina Sportiva, octombrie 2005, a urmarit evolutia unor parametrii biochimici si functionali dupa 12 saptamani de antrenamente intense si suplimentare zilnica cu glutamina. In cadrul acestui studiu au fost urmarite 20 de sportive care practica gimnastica aerobica, cu varsta medie de 20 de ani. Acestea au fost impartite in doua grupuri. Sportivelor din primul grup le-au fost administrat suc de fructe in care s-a adaugat glutamina in cantitate de 1 g/kg corp/zi, in timp ce sportivele din al doilea grup au primit doar suc de fructe simplu. Ambele grupe au urmat acelasi tip de antrenament si dieta similara. Au fost urmariti mai multi parametrii: creatinkinaza (CK), lacticdehidrogenaza (LDH), tonusul muscular, EMG (electromiografia), hormonul de crestere (GH), cortizolul, TSH.

In cazul sportivelor din grupul care a primit glutamina, s-a remarcat o reducere importanta a nivelului enzimelor CK si LDH dupa efort si un randament superior al activitatii musculare. In cazul anumitor sportive s-a remarcat un tonus muscular de repaus mai scazut, ceea ce semnifica o refacere mai buna dupa efort. In cazul grupului de control nu au fost inregistrate aceste modificari. Grupul care a primit glutamina a inregistrat si o ameliorare a factorilor functional neuromusculari: cresterea fortei de contractie si a vitezei motorii. De asemenea, s-a observat o crestere a nivelului de GH.

Concluzia cercetatorilor de la INMS este ca “suplimentarea cu glutamina este benefica, avand un aport semnificativ atat in obtinerea unui nivel inalt de pregatire, cat si in refacerea metabolica dupa efort”. Utilizarea glutaminei manifesta aceste efecte nu numai in cazul sporturilor aerobe, ci si in cazul sporturilor cu o componenta importanta anaeroba, asa cum este si culturismul, de aceea este recomandat in pregatirea celor ce fac antrenamente de forta. Este absolut necesar ca L-Glutamina sa fie sub forma libera pentru a fi bio-disponibila.

Compozitie L-Glutamina 500 mg 90 capsule:

Fiecare capsula contine: L-Glutamina (forma libera) - 500 mg.
Incapsulata in: capsula de gelatina naturala cu celuloza microcristalina si stearat de magneziu vegetal.   
Invelis capsula: gelatina, apa purificata.
Nu contine: lactate, ou, conservanti artificiali, coloranti, fermenti, indulcitori artificiali, grau, soia, porumb sau gluten.

Administrare L-Glutamina 500 mg 90 capsule:

Intretinere: 1 capsula de 2 ori pe zi (2 capsule pe zi).
Sportivi: dupa nevoie sau dupa sfatul medicului.

Cumparat frecvent impreuna cu:

Scrieti comentariul dvs

Doar vizitatorii autentificati pot publica comentarii. Va rugam sa va autentificati sau sa va inregistrati

L-Glutamina Organika 500 mg 90 capsule este un produs original Organika si poate fi comandat online sau telefonic la cel mai bun pret. Pozele si prezentarea produsului sunt cu caracter informativ, echipa Farmacia Canadiana face eforturi permanente pentru a mentine pozele produselor si prezentarea acestora actualizate. Produsul L-Glutamina Organika 500 mg 90 capsule este un produs natural care nu inlocuieste o dieta variata si echilibrata, un stil de viata sanatos sau tratamentul prescris de medic

COMANDA RAPID
TELEFONIC sau pe WHATSAPP
L-Glutamina Organika 500 mg 90 capsule