Papadia (Dandelion)
-
New Roots
Dandelion (papadie), Seminte de telina, 430 mg, 100 capsule vegetale
121,00 RON -
Ce este Papadia?
Păpădia este o plantă cu flori comestibile care a fost folosită în vindecarea populară tradițională din întreaga lume. În Persia și India de Est, păpădia era folosită pentru a trata problemele urinare și afecțiunile hepatice, ca stimulator al apetitului și pentru a susține digestia. Triburile indigene din America de Nord au folosit și păpădie pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv dureri de stomac și dureri de gât. Păpădia conține o varietate de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele A, C și K, precum și potasiu, fier și calciu.
Beneficiile păpădiei
Păpădia conțin vitamine și minerale care susțin sănătatea generală, iar consumul acestora poate avea ca rezultat beneficii specifice pentru sănătate, inclusiv următoarele:
1. Susține sănătatea intestinală
Fibrele alimentare din păpădie pot întări microbiomul intestinal, rădăcinile de păpădie conțin inulină, un prebiotic care promovează creșterea bacteriilor benefice în intestin. Prebioticele acționează ca o sursă de hrană pentru probiotice, bacteriile din intestin responsabile pentru un microbiom echilibrat. Un microbiom sănătos scade inflamația și susține un sistem imunitar sănătos, sănătatea intestinală puternică este, de asemenea, legată de o mai bună absorbție a nutrienților și de o bunăstare mentală îmbunătățită.
2. Susține pierderea în greutate
Păpădia este adesea folosită în suplimentele de slăbit datorită proprietăților sale diuretice și impactului potențial asupra digestiei. Rădăcinile de păpădie sunt mai susceptibile de a sprijini pierderea în greutate, iar suplimentele cu rădăcini pot fi mai eficiente decât altele. În plus, păpădiile conțin acid clorogenic bioactiv, o substanță care poate îmbunătăți metabolismul.
3. Ajută o digestie sănătoasă
Păpădia este folosită în mod obișnuit pentru a stimula apetitul și pentru a regla tractul digestiv. Rădăcina de păpădie conține în mod specific lactone sesquiterpenice, o substanță care conține proprietăți antiinflamatorii care pot îmbunătăți tractul digestiv.
4. Reduce inflamația
Adăugarea de păpădie în dieta cuiva poate fi, de asemenea, benefică pentru afecțiuni cauzate de inflamație, cum ar fi ulcerul gastric.
5. Acționează ca un diuretic natural
Frunzele de păpădie au proprietăți diuretice naturale și pot fi folosite pentru a susține sănătatea ficatului. Frunzele servesc și ca sursă de potasiu, care poate contribui și la proprietățile diuretice ale plantei. Diureticele cresc urinarea, un proces care elimină toxinele care împiedică funcționarea ficatului. Se crede că păpădia stimulează ficatul și crește producția de bilă, ajutând la digestie și detoxifiere.
6. Conține Antioxidanți
Păpădia conține antioxidanți precum beta-carotenul și polifenolii, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ din organism, Acești antioxidanți pot fi găsiți în toate părțile păpădiei. Nivelurile mai scăzute de stres oxidativ sunt legate de îmbătrânirea mai lentă și de prevenirea bolilor legate de vârstă, cum ar fi diabetul, demența și osteoporoza.
7. Poate lupta împotriva cancerului
Papadia poate fi utilă și în suprimarea creșterii cancerului, datorită efectelor sale antiinflamatorii și antioxidante. Un studiu recent a constatat că 1,5 miligrame de extracte de păpădie au avut un efect citotoxic atunci când sunt aplicate direct pe celulele canceroase de sân umane, oprind creșterea sau diviziunea celulelor canceroase.