Ischemie cardiaca

Ischemia cardiacă se referă la o condiție în care inima nu primește suficient sånge și oxigen din cauza îngustării sau blocării arterelor coronare care alimentează mușchiul inimii. Această afecțiune poate duce la angină pectorală sau infarct miocardic.

Cauzele ischemiei cardiace pot fi multiple, cum ar fi ateroscleroza (depunerea de plăci de grăsime în pereții arterelor), spasmele arterelor coronare, emboli (cheaguri de sånge) sau alte afecțiuni care afectează fluxul sanguin către inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul.

Simptomele ischemiei cardiace includ durere sau disconfort în piept, durere sau disconfort în brațe, spate, gåt, mandibulă sau stomac, senzația de presiune sau sufocare în piept, senzație de greață sau amețeli, transpirații reci și senzația de oboseală.

Diagnosticul ischemiei cardiace implică efectuarea unui electrocardiogramă (ECG), testul de stres sau testul de efort fizic, testul de imagistică (cum ar fi angiografia coronariană) și alte teste pentru a evalua starea inimii și a arterelor coronare.

Produse recomandate pentru Ischemie cardiaca

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

8 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

8 Produs(e)

Ischemie cardiaca
Minimal Price: 79.00
4.9 / 3 Review(s)