Tromboza

Tromboza este o afecțiune în care se formează un cheag de sånge în interiorul unei artere sau vene, ceea ce poate duce la blocarea fluxului de sånge. Acest cheag se poate forma la nivelul unei zone afectate de inflamație sau leziuni, sau în cazul unui flux sanguin lent.

Tromboza arterială poate duce la accident vascular cerebral, infarct miocardic sau gangrenă, în funcție de zona afectată. Tromboza venoasă poate duce la embolie pulmonară, care poate fi o afecțiune gravă care pune viața în pericol.

Cauzele trombozei pot fi diverse și pot include tulburări de coagulare a sångelui, anumite afecțiuni medicale, cum ar fi cancerul sau boli de inimă, fumatul, perioade prelungite de imobilizare sau călătorie în avion, utilizarea anumitor medicamente, cum ar fi contraceptivele orale sau hormonii de substituție.

Simptomele trombozei depind de zona afectată și pot include durere sau sensibilitate în zona afectată, inflamație, căldură, roșeață, umflarea și uneori senzația de furnicături sau amorțeală.

Diagnosticul trombozei poate fi făcut cu ajutorul testelor de imagistică, cum ar fi ultrasunetele, tomografia computerizată sau angiografia.

Produse recomandate pentru Tromboza

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

7 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

7 Produs(e)

Tromboza
Minimal Price: 79.00
4.9 / 2 Review(s)