Endocrine

Termenul "endocrin" se referă la glandele endocrine, care sunt organe specializate în producerea și secreția de hormoni în sånge. Aceste glande sunt responsabile pentru reglarea multor funcții vitale ale organismului, precum metabolismul, creșterea și dezvoltarea, reproducerea, adaptarea la stres și multe altele.

Printre glandele endocrine se numără glanda pituitară, glanda tiroidă, glanda paratiroidă, glandele suprarenale, glandele gonadale (ovarele la femei și testiculele la bărbați) și pancreasul endocrin. Fiecare glandă endocrină produce hormoni specifici, care acționează asupra diferitelor țesuturi și organe din corp.

Sistemul endocrin lucrează împreună cu sistemul nervos pentru a regla funcțiile corpului și a menține echilibrul fiziologic. De exemplu, glanda pituitară reglează secreția hormonilor de către alte glande endocrine prin intermediul hormonilor săi, iar glanda tiroidă reglează metabolismul și dezvoltarea celulelor și țesuturilor prin intermediul hormonilor săi.

Afecțiunile glandelor endocrine pot duce la tulburări hormonale și pot avea consecințe serioase asupra sănătății, precum diabetul zaharat, hipotiroidismul, hipertiroidismul, boala Addison și multe altele. Diagnosticarea și tratamentul acestor tulburări sunt realizate de endocrinologi, specialiști în sistemul endocrin.

Produse recomandate pentru Sistemul Endocrin

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

15 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

15 Produs(e)

Endocrine
Minimal Price: 44.00
4.9 / 2 Review(s)
Endocrine, produse si tratamente naturiste pentru Endocrine fabricate in Canada de Provita Nutrition, Organika, Konig