Tromboflebita

Tromboflebita este o afecțiune care apare atunci cånd se formează un cheag de sånge într-o venă și această venă devine inflamată. Acesta poate apărea în orice venă, dar este cel mai frecvent întålnită în venele picioarelor. Tromboflebita superficială afectează venele de sub piele și este de obicei o afecțiune benignă și autolimitată. Tromboflebita profundă afectează venele mai adånci din picior și poate fi o afecțiune mai gravă.

Cauzele comune ale tromboflebitei includ perioade prelungite de imobilizare, inclusiv timpul petrecut într-un avion sau mașină, o intervenție chirurgicală recentă, traumatisme la picioare, anumite afecțiuni medicale, cum ar fi cancerul sau boala inflamatorie intestinală, și anumite medicamente, cum ar fi contraceptivele orale.

Simptomele tromboflebitei superficiale includ durere, inflamație și sensibilitate în jurul venei afectate, roșeață și căldură la locul afectat. Simptomele tromboflebitei profunde includ umflarea piciorului afectat, durere în picior sau gleznă, senzația de greutate sau oboseală în picior și, în cazuri rare, dispnee sau durere toracică.

Diagnosticul tromboflebitei se face de obicei prin examenul fizic și istoricul medical al pacientului. Testele de imagistică, cum ar fi ultrasunetele sau tomografia computerizată (CT), pot fi utilizate pentru a confirma diagnosticul și pentru a determina amploarea afecțiunii.

Produse recomandate pentru Tromboflebita

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

9 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

9 Produs(e)

Tromboflebita
Minimal Price: 72.00
4.9 / 3 Review(s)