Stenocardie

Stenocardia, cunoscută și sub denumirea de angină pectorală, este o afecțiune caracterizată prin durere sau disconfort în piept, cauzată de insuficiența de oxigen în mușchiul inimii. Apare de obicei în timpul activităților fizice sau stresului emoțional și se ameliorează de obicei cu repaus sau nitroglicerină.

Cauza principală a stenocardiei este îngustarea sau blocarea arterelor coronare care furnizează sånge și oxigen inimii, cauzată de ateroscleroză, o afecțiune caracterizată prin depunerea de plăci de grăsime pe pereții arteriali. Alți factori de risc includ hipertensiunea arterială, fumatul, diabetul, obezitatea și lipsa activității fizice.

Simptomele stenocardiei includ durere, disconfort sau presiune în piept, care poate radia spre brațe, gåt, mandibulă sau spate. Simptomele pot fi însoțite de transpirații reci, greață și senzație de oboseală.

Diagnosticul se face prin evaluarea simptomelor și efectuarea unui examen fizic. De asemenea, testele de diagnostic pot include electrocardiogramă (ECG), test de efort, angiografie coronariană sau alte teste de imagistică.

Produse recomandate pentru Stenocardie

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

5 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

5 Produs(e)

Stenocardie
Minimal Price: 127.00
5.0 / 2 Review(s)