Scleroza multipla

Scleroza multiplă este o boală cronică autoimună care afectează sistemul nervos central, inclusiv creierul, măduva spinării și nervii optici. În scleroza multiplă, sistemul imunitar atacă și distruge mielina, o substanță grasă care învelește și protejează fibrele nervoase, afectånd astfel capacitatea creierului și a măduvei spinării de a transmite semnale nervoase.

Simptomele sclerozei multiple pot varia, dar pot include probleme de vedere, slăbiciune musculară, oboseală, amețeli, probleme de echilibru și coordonare, tulburări ale vorbirii și dificultăți în concentrare. Deoarece simptomele sunt diverse și pot fi similare cu cele ale altor afecțiuni, poate fi dificil să se pună diagnosticul de scleroză multiplă.

Cauza sclerozei multiple nu este complet înțeleasă, dar se crede că o combinație de factori genetici și de mediu pot juca un rol important. Deși boala poate apărea la orice vårstă, este cel mai frecvent diagnosticată la adulții tineri, între 20 și 40 de ani. Persoanele care trăiesc cu scleroză multiplă pot avea nevoie de sprijin și îngrijire adecvată pentru a gestiona boala și pentru a menține o calitate bună a vieții.

Produse recomandate pentru Scleroza multipla

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

9 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

9 Produs(e)

Scleroza multipla
Minimal Price: 89.00
5.0 / 1 Review(s)