Sindromul colonului iritabil

Sindromul colonului iritabil (SCI), cunoscut și sub denumirea de sindromul intestinului iritabil (SII), este o afecțiune cronică a intestinului gros care afectează funcția acestuia. SCI poate cauza dureri abdominale, balonare, diaree sau constipație, sau o combinație a acestora, și poate fi influențat de stres și alimentație.

Cauzele exacte ale SCI nu sunt încă pe deplin înțelese, dar se crede că anumite alimente, stresul, dezechilibrele bacteriene în intestin și disfuncțiile sistemului nervos gastrointestinal pot contribui la apariția simptomelor. Diagnosticul de SCI se face de obicei prin eliminarea altor posibile cauze ale simptomelor, precum boala inflamatorie intestinală sau cancerul, prin examene medicale, precum colonoscopie, radiografii și analize de sånge.

Nu există niciun tratament curativ pentru SCI, dar unele modificări ale stilului de viață și terapii pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Acestea includ: evitarea alimentelor care declanșează simptomele, consumul de alimente bogate în fibre, exercițiile fizice regulate, terapia comportamentală cognitivă și medicamente pentru a ameliora durerea, balonarea și diareea sau constipația.

Produse recomandate pentru Colon iritabil

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

5 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

5 Produs(e)

Sindromul colonului iritabil
Minimal Price: 93.00
5.0 / 2 Review(s)