Ceaiul Verde (Green Tea)

Ce este ceaiul verde?

Ceaiul verde este o băutură făcută din frunze de Camellia sinensis , care este aceeași plantă folosită pentru a face alte tipuri de ceai, inclusiv ceaiuri negre sau oolong. Cu toate acestea, spre deosebire de alte tipuri de ceai, ceaiul verde nu suferă aceleași procese de oxidare și ofilire, dându-i o aromă unică și un profil antioxidant. În schimb, ceaiul verde se face prin prăjire la aburi sau la tigaie, apoi uscarea frunzelor plantei Camellia sinensis.

De mii de ani, ceaiul verde a fost folosit pentru proprietățile sale medicinale în China și Japonia. Astăzi, este utilizat pe scară largă pentru pretinsa sa capacitate de a ajuta la creșterea vigilenței, la promovarea pierderii în greutate și la atenuarea durerilor de cap și a problemelor digestive – și, desigur, pentru gustul său plăcut. Ceaiul verde și componentele sale au fost, de asemenea, studiate recent pentru capacitatea lor de a proteja împotriva afecțiunilor precum bolile de inimă și cancerul.

Beneficii ale ceaiului verde

1. Ajută la protejarea inimii

Ceaiul verde conține catechine, un tip de flavonoid cu proprietăți antioxidante puternice. Aceste catechine ajută la reducerea formării plăcilor în artere, scad nivelul de colesterol LDL („rău”) și îmbunătățesc profilurile lipidelor din sânge, scăzând în cele din urmă riscul de boli de inimă.

2. Susține pierderea în greutate

Ceaiul verde conține compuși precum cofeina și epigalocatechin galat (EGCG), ambele putând accelera metabolismul și ajuta la descompunerea celulelor adipoase. Cofeina este un stimulent care s-a dovedit că ajută la arderea grăsimilor și că îmbunătățește rezultatele exercițiilor.

Un studiu arată o asociere între consumul de ceai verde și reducerea greutății corporale, a indicelui de masă corporală (IMC) și a grăsimii abdominale la persoanele care trăiesc cu obezitate. Mai mult, o altă revizuire a concluzionat că consumul de ceai verde are potențialul de a promova pierderea în greutate la femeile cu sindromul ovarului polichistic (PCOS).

3. Stimuleaza sănătatea creierului

Ceaiul verde conține cofeină, care poate îmbunătăți vigilența, concentrarea și memoria. În plus, conține un aminoacid numit L-teanină care promovează relaxarea și crește producția de neurotransmițători precum dopamina și serotonina, ceea ce duce la îmbunătățirea funcției creierului. Ceaiul verde poate oferi mai multe beneficii pentru funcționarea creierului, inclusiv ajutarea la scăderea anxietății, îmbunătățirea memoriei și creșterea atenției. Anumiți compuși din ceaiul verde pot chiar ajuta la tratarea sau joacă un rol în prevenirea tulburărilor neurodegenerative precum boala Alzheimer, datorită capacității sale de a neutraliza radicalii liberi, de a ușura inflamația și de a bloca acumularea de anumite tipuri de proteine ​​din creier.

4. Stabilizarea nivelului de zahăr din sânge

Unele cercetări sugerează că ceaiul verde poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge constant. Acest lucru s-ar putea datora conținutului său de EGCG.

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

1 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

1 Produs(e)