Camfor
Astăzi, camforul este cel mai frecvent folosit ca ulei esențial. Este o substanță foarte puternică care poate fi extrem de benefică atunci când este utilizată în mod corect, dar anumite tipuri de ulei sunt toxice. Știind mai multe despre această plantă puternică vă va ajuta să o utilizați în siguranță.
Ce este Camforul?
Camforul (Cinnamomum camphora) provine din copacii veșnic verzi originari din Japonia și Taiwan. Scoarța arborelui camfor este partea folosită în scopuri medicinale. De asemenea, a fost folosit o vreme în construcții pentru a construi lucruri precum nave și temple (China), precum și ars în temple în timpul ceremoniilor religioase (India). Uleiul are, de asemenea, o istorie lungă de utilizat în cosmetice, dezinfectanți și analgezice topice.
Uleiul esențial de camfor este produs prin distilarea cu abur a ramurilor, rădăcinilor și așchiilor de lemn ale copacilor. Apoi trece printr-un proces de filtrare în care sunt produse patru tipuri diferite (mai multe despre asta mai târziu). Uleiul esențial finit are un parfum puternic, dar revigorant. Se folosește aromatic și local, dar nu trebuie ingerat.
Beneficiile Camforului
1. Amelioreaza durerile
Una dintre cele mai populare moduri în care este folosit camforul este pentru durere. Uleiul de camfor are atât acțiune de încălzire, cât și de răcire, ceea ce îl ajută să calmeze nervii și să ușureze durerea. De asemenea, poate calma inflamația și îmbunătăți circulația, ajutând și mai mult durerile musculare. Câteva studii au arătat că uleiul de camfor poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare și de spate atunci când este utilizat cu alte uleiuri esențiale precum menta, cuișoarele și eucaliptul.
2. Calmeaza spasmele si crampele
Aplicat local, uleiul de camfor are un efect antispastic care ajută la ameliorarea crampelor și spasmelor musculare, împreună cu ameliorarea durerii. Puteți să-l amestecați cu un ulei purtător și să utilizați amestecul ca ulei de masaj pentru a freca mușchii înghesuiti (și pentru crampele menstruale). Deoarece stimulează circulația, uleiul esențial diluat va ajuta și la rigiditate.
3. De ajutor pentru durere
Unele studii au arătat că camforul poate ajuta la anumite tipuri de durere, cum ar fi migrenele și durerea cauzată de artrită. Uleiurile esențiale ca menta au arătat deja promisiuni pentru ajutând durerile de cap și migrenele. De asemenea, a demonstrat efecte antiinflamatorii asupra artritei, ajutând la ameliorarea durerii și a umflăturilor.
4. Usureaza tusea si congestia
Uleiul de camfor este, de asemenea, folosit frecvent pentru beneficiile sale pentru sistemul respirator. Nu numai că poate ajuta la eliminarea congestiei, ci și produsele cu camfor pot reduce frecvența tusei.
5. Antibacterian si antifungic
Camforul are proprietăți antibacteriene și antifungice puternice și a demonstrat, de asemenea, acțiune antivirală. Pare a fi deosebit de eficient împotriva Candida și poate ajuta la tratarea ciupercii unghiilor de la picioare.
6. Sprijina sanatatea pielii
Natura antimicrobiană a camforului îl face un ingredient util pentru ameliorarea anumitor probleme ale pielii. A fost folosit pentru acnee, erupții cutanate, iritații ale pielii și eczeme. Un studiu a mai descoperit că poate ajuta rănile minore să se vindece și să reducă ridurile.
Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie