Arnica

Arnica a fost folosită pentru numeroasele sale proprietăți vindecătoare de secole, de la descoperirea ei de către păstorii de capre, care au observat că caprele lor se cățărău pe munți în căutarea florilor sale pentru a se vindeca după ce cădeau sau se poticneau. Arnica are capacitatea remarcabilă de a stimula capacitatea organismului de a vindeca rănile eficient, minimizând vânătăile și reducând umflarea.

Beneficiile Arnica

1. Vindecarea rănilor

Unele studii arată că arnica are lactone cu proprietăți curative și antiinflamatorii. Ele pot reduce producția de substanțe inflamatorii precum prostaglandine și citokine și pot fi utilizate pentru a ajuta la tratarea rănilor pielii, abraziunilor, zgârieturilor, vânătăilor sau tăieturii. In plus, arnica are o actiune antihistaminica, care ajuta la reducerea umflaturii ranilor prin inhibarea scurgerii de fluide din vasele de sange catre locul ranii.

2. Vânătăi

Arnica, sub formă de gel sau unguent, poate fi folosită în cazuri de vânătăi, traumatisme sau lovituri care duc la un hematom sau echimoză sub piele. Contine in compozitia sa lactone, helenalina si acid hexuronic, cu actiune anticoagulanta, analgezica si antiinflamatoare. Acestea ajută la reducerea petei violet de pe piele și a durerii la locul rănirii.

3. Dureri articulare

Deoarece conține helenalină, care are o acțiune antiinflamatoare puternică, arnica ajută la blocarea producției de proteine ​​responsabile de inflamația cronică a articulațiilor la persoanele cu osteoartrită. Unele studii arată că utilizarea topică a arnicăi în osteoartrita ajută la ameliorarea durerilor articulare, îmbunătățește mișcarea și reduce rigiditatea matinală a mâinilor.

4. Reduce durerea sau încordarea musculară

Arnica ajută la reducerea durerii și la tratarea distensiunii musculare cauzate de activitatea fizică sau în cazurile de torticolis. Lactonele din compoziția sa conțin acțiune antiinflamatoare și analgezică care ajută la ameliorarea disconfortului.

5. Durerea postoperatorie

Datorită efectelor analgezice, antiinflamatoare și curative, arnica ajută la reducerea inflamației post-chirurgicale în țesuturile afectate după intervenție chirurgicală, ceea ce reduce durerea. După operație, este normal ca în apropierea cicatricei să apară vânătăi din cauza rupturii vaselor de sânge de la orice incizie. Arnica poate fi folosită pentru a reduce culoarea violetă a pielii datorită efectului său anticoagulant.

6. Varice și hemoroizi

Lactonele și acidul hexuronic prezent în arnică au o acțiune anticoagulantă, antiinflamatoare și analgezică care poate fi folosită pentru a ajuta la tratarea venelor varicoase și a hemoroizilor. Ambele afecțiuni sunt asociate cu vene dilatate care apar sub piele, iar această plantă poate ajuta la reducerea durerii și disconfortului.

7. Dureri de dinți și gingivite

Arnica conține efect analgezic, antiinflamator, antiseptic, cicatrizant și antimicrobian datorită prezenței helenalinei în compoziția sa. Prin urmare, poate fi benefic pentru reducerea durerilor de dinți sau a gingivitei.

8. Furuncule

Deoarece arnica conține lactone, flavonoide și compuși fenolici în compoziția sa, are acțiune antiseptică, antimicrobiană și antiinflamatoare. Acest lucru poate ajuta la reducerea umflăturilor și durerii asociate cu furuncule.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie