Otetul de Mere (Apple Cider Vinegar)
Ce este oțetul de mere?
Oțetul de mere este cel mai frecvent folosit în sosurile de salată și în diferite rețete de gătit. Se spune că a fost folosit ca o poțiune de vindecare, datând din 3300 î.Hr., pentru sănătatea generală, dezinfecția rănilor, forța și performanța atletică, durerile de gât și remediile răcelii, printre alte utilizări.
Oțetul de mere este creat prin fermentarea merelor zdrobite care implică un proces în două etape. Primul pas are loc relativ rapid și presupune transformarea zaharurilor în alcool (cidru) prin drojdie. Al doilea pas este mai lent, în care bacteriile aerobe transformă alcoolul în acid acetic (oțet), care explică gustul său acru.
Beneficiile oțetului de mere
1. Scădearea nivelul zahărului din sânge
Consumul de oțet de mere poate duce la un control glicemic îmbunătățit în rândul persoanelor sănătoase și al pacienților diabetici. La pacienții cu diabet zaharat de tip 2, consumul de oțet de mere timp de 12 săptămâni a dus la o reducere cu 0,16% a hemoglobinei A1C (HbA1c). Studiile sugerează că ar putea avea de-a face cu activarea căii AMPK (protein kinazei activate de adenozin monofosfat), sensibilitatea crescută la insulină, sațietatea îmbunătățită după masă și întârzierea gastrică. golire.
2. Reduce colesterolul
S-a demonstrat că oțetul de mere reduce colesterolul total, colesterolul LDL (rău) și nivelul trigliceridelor.
3. Beneficii antimicrobiene
Un studiu, dezvăluie, eficacitatea otetului de mere asupra bacteriilor E. coli și MRSA. Acest lucru sugerează că ACV ar putea ajuta la tratarea acestor tipuri de infecții bacteriene potențial mortale - deși ar trebui să consultați întotdeauna un medic dacă suspectați o infecție.
4. Sprijin in cura de slabire
Oțetul de mere a fost legat de pierderea în greutate, de persoane care au consumat oțet obișnuit în fiecare zi a arătat o oarecare pierdere în greutate (2 până la 4 kilograme) după o perioadă de trei luni.