Potasiu - beneficii, proprietati utilizare si recomandari
Ce este potasiul?
Potasiul este un mineral care se găsește în mod natural în organism, care ajută la menținerea lichidului în celule, semnalizarea nervoasă, contracțiile musculare și funcția rinichilor. O mare varietate de alimente pe bază de plante și animale sunt surse bune de potasiu, inclusiv leguminoase, cartofi, dovlecei, fructe uscate, banane, lapte, spanac, pui, somon și carne de vită. În general, alimentele din cereale integrale, cum ar fi făina integrală și orezul brun, conțin cantități semnificativ mai mari de potasiu decåt cerealele rafinate.
Beneficiile potasiului
Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi o boală de rinichi sau o boală gastrointestinală care provoacă vărsături și diaree , sau persoanele care iau medicamente, cum ar fi diureticele care provoacă pierderi excesive de potasiu, pot avea nevoie de suplimente de potasiu pentru a preveni deficiența.
1. Ajută la menținerea echilibrului electrolitic
Potasiul joacă un rol critic în menținerea echilibrului electric al celulelor, care este vital pentru funcția nervoasă și contracțiile musculare.
2. Reduce tensiunea arterială
Obținerea suficientă a potasiului poate ajuta vasele de sånge să se dilate și să elimine sodiu, scăzånd potențial tensiunea arterială.
3. Susține sănătatea oaselor
Unele cercetări sugerează că potasiul poate neutraliza acizii care îndepărtează organismul de calciu, ajutånd la menținerea densității minerale osoase.
4. Reduce riscul de accident vascular cerebral
Aportul mai mare de potasiu este asociat cu un risc scăzut de accident vascular cerebral.
Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie