Abcesul perianal, simptome, cauze, tratament naturist

Abcesul perianal este o colecție de puroi care se formează în jurul anusului, ca rezultat al unei infecții. Este o afecțiune destul de frecventă și poate fi extrem de dureroasă pentru persoana afectată.

Cauze:

Abcesul perianal apare de obicei ca urmare a unei infecții la una dintre glandele mici din zona anală. Bacteriile, de obicei bacteriile intestinale, invadează glanda, ducånd la formarea unui abces. În unele cazuri, abcesul perianal poate fi asociat cu boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn.

Simptome:

  • Durere intensă în zona anală, care poate fi constantă sau poate crește în intensitate în timpul mișcărilor intestinale.
  • Umflare și roșeață în jurul anusului.
  • Secreții purulente sau sångeroase din zona anală.
  • Febra și stare generală de rău în cazurile severe.

Tratament:

Tratamentul pentru un abces perianal este, de obicei, chirurgical. Acesta constă în drenarea puroiului. Procedura se poate realiza sub anestezie locală sau generală, în funcție de mărimea și localizarea abcesului.

După intervenție, pacientul poate fi sfătuit să ia analgezice pentru a ameliora durerea și antibiotice pentru a trata infecția.

Este esențial ca pacientul să urmeze instrucțiunile medicului în ceea ce privește îngrijirea postoperatorie și să se prezinte la controalele recomandate. Astfel, se poate monitoriza vindecarea și se poate preveni apariția complicațiilor, cum ar fi fistulele anale (un canal anormal care se formează între interiorul anusului și pielea din jur).

Prevenire:

În timp ce nu este întotdeauna posibil să se prevină un abces perianal, menținerea unei bune igiene personale și tratarea promptă a oricăror afecțiuni anale pot reduce riscul. De asemenea, pacienții cu boli inflamatorii intestinale ar trebui să discute cu medicul lor despre strategiile de prevenire și monitorizare.