Carența de vitamină P (rutinul), simptome, cauze, tratament

Carența de rutin, cunoscută și sub denumirea de vitamina P, este o afecțiune rară în care organismul nu primește suficientă rutină din alimentație sau nu o poate absorbi corespunzător. Rutina este un compus chimic numit flavonoid, care se găsește în multe plante, inclusiv citrice, ceai, ceapă, struguri și mai multe tipuri de fructe și legume. Deși rutina nu este recunoscută ca o vitamină esențială, este un antioxidant care poate avea beneficii pentru sănătate.

Simptomele carenței de rutin pot include:

  1. Vene varicoase: Rutina este cunoscută pentru efectul său asupra circulației sângelui și poate ajuta la menținerea sănătății venelor. Carența de rutin poate contribui la apariția venelor varicoase.

  2. Fragilitate capilară: Rutina poate ajuta la întărirea capilarelor, astfel că carenta de rutin poate duce la fragilitatea capilarelor și la sângerările ușoare sau pete subcutanate.

  3. Risc crescut de sângerări: Carența de rutin poate duce la sângerări ușoare și poate crește riscul de sângerări în caz de leziuni sau traume minore.

Cauzele carenței de rutin pot include:

  1. Dietă săracă: Consumul insuficient de alimente bogate în rutină, cum ar fi citricele, fructele de pădure, legumele și ceaiul, poate duce la carență.

  2. Absorbție deficitară: Anumite condiții medicale sau medicamente pot afecta absorbția rutinei.

  3. Carențe nutriționale generale: Carența de rutin poate apărea în contextul unor carențe nutriționale generale.

Tratamentul carentei de rutin implică de obicei administrarea de suplimente de rutină sub supraveghere medicală. Este important să consultați un medic înainte de a începe orice tratament cu suplimente, deoarece excesul de rutină poate avea efecte secundare și interacțiuni medicamentoase. De asemenea, medicul poate investiga alte cauze posibile ale simptomelor pentru a asigura un diagnostic corect.

În general, menținerea unei diete echilibrate care include o varietate de alimente sănătoase este cea mai bună modalitate de a preveni carenta de rutină și de a beneficia de toate nutrienții esențiali pentru sănătate.

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

3 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

3 Produs(e)

Carența de vitamină P (rutinul)
Minimal Price: 72.00