Ce este Guava?
Guava este un tip de fruct care este originar din regiunile tropicale precum America Centrală și de Sud, Mexic și Caraibe. Cunoscut și ca Psidium guajava, care este denumirea științifică de guava, acest fruct tropical este, de asemenea, încărcat cu nutrienți importanți. Guavele au fost denumite „ super-alimentul suprem ” și sunt considerate pe scară largă unul dintre alimentele antioxidante de top, furnizând o mulțime de vitamina C și licopen în fiecare porție.
Multe dintre beneficiile puternice pentru sănătate ale guavei sunt atribuite profilului său bogat de nutrienți. De fapt, guavele au un conținut scăzut de calorii și sunt încărcate cu vitamina C, acid folic, cupru, potasiu și fibre.
Beneficiile Guava
1. Întărește sistemul imunitar
În mod surprinzător, guava este unul dintre cele mai bune alimente cu vitamina C disponibile. Vitamina C este binecunoscută pentru beneficiile sale de stimulare a sistemului imunitar. Ajută la prevenirea deteriorării celulelor datorită proprietăților sale antioxidante, care ajută, de asemenea, la prevenirea multor boli, inclusiv afecțiuni grave precum bolile de inimă, artrita și cancerul.
2. Reglează tensiunea arterială
Datorită nivelului ridicat de potasiu , unele cercetări arată că fructele de guava ar putea ajuta la scăderea naturală a tensiunii arteriale și a lipidelor din sânge. Potasiul este esențial pentru menținerea inimii sănătoase și puternice și joacă un rol cheie în reglarea nivelului tensiunii arteriale. În plus, obținerea dozei de acest micronutrient important poate ajuta și la protejarea împotriva pietrelor la rinichi, a accidentului vascular cerebral și a pierderii osoase.
3. Mare sursă de fibre
Fructele de guava este unul dintre cele mai bune alimente bogate în fibre disponibile. Nu numai asta, dar guava conține și semințe comestibile care sunt pline de fibre. Fibrele ajută la susținerea regularității prin adăugarea de volum scaunului pentru a ușura trecerea acestuia din organism. În plus, poate ajuta chiar la scăderea nivelului de zahăr din sânge, la menținerea hipertensiunii arteriale sub control și la scăderea în greutate, ajutându-vă să rămâneți mai satul mai mult timp între mese.
4. Bogat în Antioxidanți
Fructele de guava au avut cel mai mare impact antioxidant în comparație cu alte fructe. Antioxidanții sunt compuși puternici care pot neutraliza radicalii liberi pentru a proteja împotriva deteriorării celulelor și a bolilor cronice. Unele cercetări sugerează că creșterea aportului de antioxidanți ar putea ajuta la prevenirea afecțiunilor comune precum bolile de inimă, cancerul și diabetul.
5. Combate creșterea celulelor canceroase
Licopenul este un antioxidant puternic care este bogat în fructele de guava. Acest carotenoid puternic are o reputație puternică și dovedită de luptător împotriva cancerului datorită capacității sale de a inhiba creșterea mai multor tipuri de celule canceroase.
6. Stabilizează nivelul zahărului din sânge
Frunza de guava a fost folosită de mult timp în medicina populară tradițională pentru a ajuta la inversarea naturală a diabetului. Pe lângă faptul că este o gustare sănătoasă și bogată în fibre pentru cei cu diabet de tip 2, modelele animale sugerează că extractul de frunze de guava ar putea ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge, în același timp, îmbunătățind metabolismul glucozei.
7. Reduce inflamația
Extractul de frunze de guava are calități antiinflamatorii datorită prezenței flavonoidelor, care sunt compuși care acționează ca antioxidanți pentru a ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism. Inflamația se află în centrul majorității bolilor și bolilor, iar includerea unei varietăți de alimente și suplimente care ameliorează inflamația în dieta ta poate ajuta la promovarea sănătății mai bune.
8. Protejează împotriva acumulării de grăsimi în artere
Datorită proprietăților antiinflamatorii și antioxidante ale frunzei de guava, poate ajuta la prevenirea aterosclerozei, o afecțiune caracterizată prin acumularea de plăci grase în artere. Potrivit unui studiu publicat în revista Food Chemistry, ceaiul din frunze de guava ar putea ajuta la blocarea activității unei enzime specifice responsabile de apariția aterosclerozei, care ar putea contribui la îmbunătățirea sănătății inimii și la protejarea împotriva bolilor.
9. Posedă proprietăți antimicrobiene
Unele cercetări arată că frunzele de guava ar putea avea proprietăți puternice antibacteriene și antifungice. Alte studii au demonstrat că frunza de guava ar putea exercita activitate antibacteriană împotriva diareei în cazurile în care antibioticele ar putea să nu fie disponibile. În medicina populară, frunzele de guava sunt adesea zdrobite și aplicate local pentru a trata rănile deschise și ulcerele.
10. Sprijină fertilitatea masculină
Unul dintre cele mai promițătoare beneficii pentru sănătate ale guava este efectul său asupra fertilității masculine.