Hibiscus

Hibiscusul este bogat în flavonoide, vitamina C și acizi organici, care pot oferi mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi gestionarea tensiunii arteriale și promovarea pierderii în greutate.

Beneficiile Hibiscusului

1. Reglarea tensiunii arteriale

Hibiscusul poate ajuta la prevenirea și gestionarea hipertensiunii ușoare până la moderate la capacitatea sa de a dilata vasele de sânge. Acest efect se datorează prezenței antocianinelor în compoziția sa, care are un efect antioxidant și diuretic.

2. Promovarea sănătății inimii

Pe lângă scăderea tensiunii arteriale, hibiscusul poate ajuta și la scăderea „colesterolului rău” (LDL) și a trigliceridelor, în timp ce crește „colesterolul bun” (HDL). Această acțiune poate fi legată de suprimarea sintezei acizilor grași în ficat, ceea ce duce la arderea grăsimilor în organism și la scăderea trigliceridelor în intestine.

3. Reglarea glicemiei

Hibuscus este capabil să inhibe activitatea unor enzime pancreatice și intestinale care sunt responsabile de digestia carbohidraților în intestinul subțire. Acest lucru ajută la prevenirea "vârfurilor de zahăr" și a producției excesive de insulină.

4. Promovarea pierderii în greutate

Datorită prezenței polifenolilor (în special antocianinelor), flavonoidelor și a altor compuși fenolici precum galoil, acid clorogenic, quercetină și acid cafeic, consumul regulat de hibiscus poate ajuta la pierderea în greutate și la prevenirea obezității. Se crede că această acțiune duce la controlul nivelului de zahăr din sânge, la scăderea absorbției carbohidraților în intestine și la un metabolism mai bun al grăsimilor. Aceste rezultate pot ajuta la controlul apetitului, precum și la influențarea funcțiilor hormonale ale grelinei și leptinei, care sunt, de asemenea, legate de controlul apetitului.

5. Stimularea funcției hepatice

Hibiscusul poate inhiba producția de acizi grași în ficat, ceea ce poate duce la funcționarea optimă a ficatului și poate preveni ficatul gras. În plus, poate întări enzimele care sunt responsabile de detoxifiere, ceea ce poate ajuta la reducerea leziunilor hepatice.

6. Posedă proprietăți antioxidante

Polifenolii, precum antocianinele, care se găsesc în hibiscus conțin proprietăți antioxidante care inhibă stresul oxidativ și previn formarea radicalilor liberi, care pot provoca leziuni celulare. Acest lucru poate ajuta la prevenirea îmbătrânirii timpurii și a bolilor cronice precum cancerul.

7. Combaterea bacteriilor

Unele studii arată că hibiscusul posedă proprietăți antimicrobiene, care pot ajuta la inhibarea activității bacteriilor precum Escherichia coli, Staphylococcus aureus și Pseudomonas aeruginosa.

8. Prevenirea ITU

După cum am menționat mai sus, hibiscusul poate ajuta la combaterea bacteriilor și la inhibarea acțiunii acestora, ceea ce îl face o modalitate excelentă de a preveni și trata infecțiile tractului urinar (ITU). Este eficient în special împotriva bacteriilor care cauzează de obicei infecții urinare, Escherichia coli și Klebsiella pneumoniae.

În plus, hibiscusul conține proprietăți diuretice, care ajută la creșterea producției de urină. Creșterea fluxului de urină poate ajuta la eliminarea bacteriilor din tractul urinar și la prevenirea recidivei infecției. Se crede că antioxidanții găsiți în hibiscus ajută și la aldosteronul obișnuit, un hormon care controlează producția de urină.

Nu esistă produse care să se potrivească cu această selecţie