Coşul de cumpărături 0 View Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coş.

Garlic (Usturoiul)

Ce este usturoiul?

Allium sativum este o plantă perenă din familia Amaryllis (Amaryllidaceae), o clasă de plante în formă de bulb care include arpagic, praz, ceapă, eșalotă și ceapă verde. Deși este adesea folosit ca plantă sau condiment, usturoiul este considerat botanic o legumă.

Usturoiul conține nenumărate substanțe nutritive vitale - flavonoide, oligozaharide, aminoacizi, alicină și niveluri ridicate de sulf (pentru a numi doar câteva) - iar consumul regulat al acestei legume s-a dovedit că oferă beneficii incredibile pentru sănătate.

Beneficiile Usturoiului

1. Afectiuni ale inimii

Usturoiul a fost recunoscut pe scară largă atât ca agent preventiv, cât și ca tratament al multor boli cardiovasculare și metabolice, inclusiv ateroscleroza, hiperlipidemia, tromboza, hipertensiunea și diabetul.

2. Lupta impotrica cancerului

Efectele protectoare ale usturoiului pot apărea din proprietățile sale antibacteriene sau din capacitatea sa de a bloca formarea de substanțe care cauzează cancer, de a opri activarea substanțelor care cauzează cancer, de a îmbunătăți repararea ADN-ului, de a reduce proliferarea celulară sau de a induce moartea celulelor.

3. Hipertensiune arterială

Un fenomen interesant este că s-a dovedit că această plantă comună ajută la controlul hipertensiunii arteriale. Un studiu a analizat efectul extractului de usturoi îmbătrânit ca tratament adjuvant pentru persoanele care iau deja medicamente antihipertensive, dar care au încă hipertensiune arterială necontrolată.

4. Răceli și infecții

Studiile au arătat că usturoiul (sau compușii chimici specifici, cum ar fi alicina, care se găsesc în legume) este foarte eficient în uciderea a nenumărate microorganisme responsabile pentru unele dintre cele mai comune și rare infecții, inclusiv răceala comună. De fapt, ar putea ajuta la prevenirea răcelilor, precum și a altor infecții.

5. Caderea parului (alopecie)

Alopecia este o boală autoimună frecventă a pielii, care provoacă căderea părului pe scalp, față și, uneori, pe alte zone ale corpului. Numerosi cercetatori au testat modul în care gelul de usturoi aplicat pe scalp de două ori pe zi timp de trei luni ar putea afecta persoanele care iau corticosteroizi pentru alopecie. Cercetătorii au descoperit că utilizarea gelului a adăugat în mod semnificativ eficacitatea terapeutică a corticosteroizilor topici în tratamentul alopeciei areata.

6. Alzheimer și demența

Boala Alzheimer este o formă de demență care poate priva oamenilor capacitatea de a gândi clar, de a îndeplini sarcinile de zi cu zi și, în cele din urmă, de a-și aminti cine sunt. Usturoiul conține antioxidanți care pot sprijini mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative care pot contribui la aceste boli cognitive.

Când vine vorba de pacienții cu Alzheimer, plăcile de peptide β-amiloid sunt frecvent observate în sistemul nervos central, iar aceste depozite de plăci au ca rezultat producerea de specii reactive de oxigen și leziuni neuronale (celule din sistemul nervos). Un studiu a descoperit „proprietăți neuroprotectoare și de salvare neurologice semnificative” ale extractului de usturoi îmbătrânit și al compusului său activ SAC.

7. Diabet

S-a demonstrat că, consumul de usturoi ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, poate opri sau reduce efectele unor complicații ale diabetului, precum și combate infecțiile, reduce colesterolul LDL și încurajează circulația. Pentru pacienții cu diabet de tip II, usturoiul a îmbunătățit semnificativ nivelul colesterolului din sânge. Mai exact, consumul acestuia a redus colesterolul total și LDL (rău) și a crescut moderat colesterolul HDL.

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

1 Produs(e)

Matrice Listă

Setează direcţie descendentă

1 Produs(e)